Magyar English
TERVEZÉS KIVÉTELEZÉS ITERIOR

Signo

TERVEZÉS

Signo

KIVÉTELEZÉS

Signo

ITERIOR

DELS-WR

DELS-WR

A JÖVŐ ANYAGA - FOLYÉKONY GUMI - INNOVÁCIÓ A SZIGETELÉSBEN! 

A folyékony gumi olyan korszerű technológiai újdonság, ami forradalmi változást eredményez a szigetelés és a tetőfedés területén. 

Használatával nem csak komoly megtakarítás érhető el, hanem könnyen alkalmazható, hosszú távon minőségi építőipari megvalósítást jelent.


7 érv, amiért elnyerte a szakma elismerését

1. Kiválóan használható nedves felületeken, kizárja a nedvesség bejutását a tetőfedő anyag alá.

2. Kimagaslóan ellenáll szélsőséges időjárási viszonyoknak (- 50°-től + 215° C-ig)

3. Hézagmentes, egységes membránt képező fedés, beleértve a szegélyeket is.

4. Az esetleges mechanikai sérülés könnyen felfedezhető és javítható.

5. Magas rugalmassága miatt, ellenálló a létesítmény mozgásaival és vibrációival szemben.

6. Rendkívül gyors felvitelt tesz lehetővé.

7. Hideg burkolási módszerrel könnyedén használható.

 
Technológiai megoldások

Nedvesség hatása nem megfelelő szigetelés esetében

Ideiglenes és állandó vízadó talajban állandóan jelen van a gravitációs víz. Amennyiben az építmény földszínt alatti része egy szinten van vagy lejjebb, mint a talajvíz szintje,  a falak és építményalap padlója rossz minőségű szigetelés esetén okozhat a pincékben magas nedvességtartalmat, vagy akár beázásokat is.

1). Tetőfedő javítása

Folyékony gumi felhasználása  –  biztonságos technológiának számít -  kizárja a kényszeres puha tetőfedő javítás megismétlését. A folyékony gumit széles körben, számos területen használják a modern építőiparban.

2). Tetőfedő vízszigetelése

Ezidáig jelentős pénzügyi és a bérköltségek ráfordítása volt az új tetőfedő anyag vásárlása, vagy a régi tetőfedő eltávolítása során, amely alatt rendszerint és gyakran nagy mennyiségű nedvesség halmozódott fel.  Az elavult technológia kiszámíthatatlanul viselkedett a kis és nagy felületeken – télen repedések alakultak ki, ami kedvező feltételeket teremtett a nedvesség beszivárgásához, nyári szezonban pedig feketeszínű olvadt tetőszigetelő anyag folyt szét a felület felszínén, felfedve az érintkezési helyeket. Tetőfedő vízszigetelés régi módszerekkel nem működik!

3). Teraszok vízszigetelése

A modern építés során alkalmaznak - a korszerű módszerek mellett -  klasszikus építészeti megoldásokat is. Napjainkban a teraszok már nem csak az épületek díszítő elemei. Nyitott vagy fedett, többszintes, medencés, vagy virágágyásos –  most sikeresen látnak el funkcionális feladatokat is. A kialakítási megoldásoktól függetlenül, a tervezésnek tartalmaznia  kell a teraszok alapos vízszigetelését, mint alapvető védelmet a víz pusztító hatása ellen.

4). Pincék vízszigetelése

Pince, annak falai és a padlója, bizonyos esetekben a házalap kitámasztójaként szolgálnak, annak elválaszthatatlan részét képezik. A pincék  vízszigetelési munkáinak a sajátosságait  a következők határozzák meg:  talajösszetétel, befagyás mélysége, általános földnyomás és oldalirányú földnyomás; talajvíz szintje; épület tervezési sajátosságai;  a fölötte elhelyezett elemeknek a terhelése;  építmények használatban lévő földalatti részeinek funkciói (parkolók, garázsok, raktárak, egyéb helységek, stb.).

5). Házalap vízszigetelése

A házalap – legjelentősebb   eleme minden építménynek, a szilárdsága és a hosszú élettartama sok tényezőtől függ: a talaj típusától és összetételétől, a beépítési mélységtől és befagyási mélységétől, a betonkeverék minőségétől, a megfelelően kialakított vízelvezetéstől , amely  biztosítja a felszíni és légköri víz elvezetését (vízelvezetési rendszer), stb.

 6). Medencék, víztározók, dísztavak, szökőkutak és egyéb mesterséges tavak vízszigetelése

Medencék, víztározók, mesterséges tavak, szökőkutak életünk részévé váltak.  A víz - az egyik a négy fő elemből, az élet és egészség forrása –   nem csak az építészet fontos eleme a modern városokban.  A vizet széles körben használják a nemzetgazdaságban a termőföldek öntözésére, a haltenyésztéshez;  az emberek azon igénye, hogy távol legyenek a város zajától és a szennyezett levegőtől, ezáltal a nyaralóikon és a hétvégi telkeken is szükséges gondoskodni arról, hogy az építési területen biztosítva legyen a megfelelő vízellátás. A vízforrás kialakításához nem elegendő csak kiásni egy gödröt, és feltölteni vízzel.